maandag 19 januari 2009

Kindermishandeling

Kindermishandeling is een ernstig maatschappelijk probleem dat voortdurende aandacht vraagt. In de eerste plaats vanwege de ernst van de gevolgen voor kinderen. Kindermishandeling verstoort een gezonde ontwikkeling en leidt vaak tot blijvende schade. Daarnaast vormt de omvang van het probleem reden voor continue aandacht.

Het Nederlands Jeugdinstituut wil beroepskrachten, overheden en beleidsmakers stimuleren en toerusten om kindermishandeling zoveel mogelijk te voorkomen - of anders tijdig te signaleren en effectieve hulp in te schakelen. Het NJi vervult zijn taak onder meer door informatievoorziening, kennisuitwisseling en beleidsadvisering.

Op Internet geeft het Nederlands Jeugdinstituut op twee plaatsen informatie over kindermishandeling. Hier vinden beroepskrachten en andere volwassenen informatie en advies over de herkenning en aanpak van kindermishandeling. Voor kinderen en jongeren is er een aparte site: http://www.kindermishandeling.nl/. Daar vinden zij ook telefoonnummers voor hulp.

Kindermishandeling is het ergste wat een kind mee kan maken. Als het familie lid is of een kennis of een vreemde voor een kind het is en blijft erg. Het kind wordt emotioneel beschadigd maar ook lichamelijk. Het kind kan niet voor zichzelf opkomen. De persoon die het doet wel. Ik ben blij dat ik nog nooit een situatie heb mee gemaakt op het stageadres waar ik stage heb gelopen of in mijn omgeving. Een kind is voor het leven getekend als het mishandeld wordt/is.

Geen opmerkingen: